Persbericht: Lezers kiezen Otmars zonen van Peter Buwalda als winnaar van de BookSpot Lezersprijs 2019

By 11 november 2019Overal

Amsterdam, 6 november 2019De BookSpot Lezersprijs 2019 gaat naar Otmars zonen van Peter Buwalda. Dit werd zojuist bekend gemaakt in 5 Uur Live bij RTL. De auteur van het winnende boek ontvangt een bedrag van 10.000 euro.

De BookSpot Lezersjury, bestaande uit 50 geselecteerde lezers uit Nederland en Vlaanderen, koos vanmiddag na een debat het winnende boek en dat werd later in de uitzending van RTL 5 Uur live bekend gemaakt. Volgende week donderdag 14 november zal de vakjury de winnaars van de BookSpot Literatuurprijzen 2019 bekendmaken. 

De BookSpot Lezersprijs

Naast de BookSpot Literatuurprijs wordt jaarlijks ook de BookSpot Lezersprijs uitgereikt. 50 enthousiaste lezers uit Nederland en Vlaanderen bepalen met elkaar door een meerderheid van stemmen welk boek zij het beste vinden. De winnaar van de BookSpot Lezersprijs ontvangt een bedrag van 10.000 euro.

Over de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie

De BookSpot Literatuurprijzen en de BookSpot Lezersprijs staan onder auspiciën van de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie en worden mogelijk gemaakt door BookSpot. Doel van deze samenwerking is de genomineerde en de winnende boeken bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht te brengen.

 

De Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-Fictie heeft tot doel het bevorderen van de Nederlandse letterkunde door het toekennen van een prijs; zij benoemt daartoe een onafhankelijke jury. Winnie Sorgdrager, Minister van Staat, is voorzitter van de Stichting.

Over BookSpot

BookSpot is dé online boekwinkel van Nederland en België. Zij werkt vanuit de overtuiging dat de wereld er beter, begripvoller en vrolijker van wordt als meer mensen lezen en wil er daarom voor zorgen dat meer mensen plezier beleven aan het lezen van boeken. Op www.bookspot.nl en www.bookspot.be draait alles om boeken: met inspirerende informatie en leestips, een breed assortiment, persoonlijk advies en een optimale beleving per genre. Omdat BookSpot óók een boekenclub is in de zin der wet, mag BookSpot als enige in Nederland aan leden 20% korting op boeken geven.

 

BookSpot is onderdeel van social enterprise Novamedia. Novamedia werkt vanuit haar missie om bij te dragen aan een betere wereld. Het stimuleren van de verbindende en verrijkende kracht van lezen is onderdeel van deze missie. Novamedia is vooral bekend als bedenker en eigenaar van diverse merken en goede doelen-loterijformats, waaronder dat van de Postcode Loterij. Inmiddels is er een Postcode Loterij actief in Nederland, Zweden, Duitsland, Groot-Brittannië en Noorwegen. Over de afgelopen vijf jaar is Novamedia/Postcode Loterijen de 3e grootste private donor ter wereld.

 

————————————–

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): 

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot: Jeroen Kans, Secretaris Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie Tel: + 31 (0)6 811 53 722, email: secretaris@bookspotliteratuurprijs.nl

 

www.bookspotliteratuurprijs.nl

www.bookspotlezersprijs.nl

www.bookspotlezersprijs.be

www.bookspot.nl